Waberer's dobija stotine novih kamiona i prikolica: Renault Gama T, Volvo FH Electric i Kögel

Objavljeno:

Iako je Waberer's prestao sa smanjenjem voznog parka i vozača prije samo dvije godine, mađarska kompanija sada ponovo počinje da uzima zamah. To potvrđuju nedavne nabavke tegljača i poluprikolica u stotinama primjeraka.

Prevoznik trenutno završava prijem više od 400 Volvo vozila. Riječ je o traktorima Renault Gama T i Volvo FH, koji se kompaniji isporučuju već nekoliko mjeseci. Među njima je čak i jedan električni traktor, odnosno Volvo FH Electric, koji nudi oko 300 kilometara i iznenađujuće je opremljen najvećom Globetrotter XL vučnom kabinom. Ovo vozilo će se koristiti u domaćem mađarskom saobraćaju između najvećih distributivnih centara kompanije.

U međuvremenu, kompanija uvodi i 350 novih poluprikolica, koje bi trebalo da budu isporučene do kraja ove godine. Ova vozila su Kögel, Schmitz Cargobull i Berger Ecotrail. I ovdje se odmah pojavljuje još jedna zanimljiva stvar, budući da su Berger poluprikolice naručene u vrlo laganoj konfiguraciji, tipičnoj za ovu marku. Pretpostavlja se da će uštedjeti 1,2 tone prazne mase u odnosu na konvencionalne automobile.

I tema se tu ne završava. Uprava kompanije već govori o narudžbama za 2024. godinu, u početku najmanje 200 novih kamiona. Međutim, za sada nema detalja o marki i prirodi ovih vozila.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice