Nedjelja, 14 Jula, 2024
NaslovnicaZabrana vožnjeZabrana saobraćaja za praznike subotom u Njemačkoj (2024.) – mapa, lista i...

Zabrana saobraćaja za praznike subotom u Njemačkoj (2024.) – mapa, lista i izuzeci

Počeo je jul, a time i ljetne zabrane saobraćaja u Njemačkoj. Riječ je o nizu dodatnih subotnjih poteškoća za kamione, primjenjivih samo na odabranim autocestama ili državnim cestama.

Zabrane praznika važe u Njemačkoj svake subote u julu i avgustu, od 7 do 20 sati. U 2024. to znači da će ograničenja početi 6. jula i ostati na snazi ​​do zaključno 31. avgusta. Ovo se odnosi na kamione ukupne težine iznad 7,5 tona i sve kamione koji vuku prikolicu ili poluprikolicu. Naravno, morate zapamtiti i nedjeljnu zabranu, koja počinje dan kasnije i tradicionalno važi od ponoći do 22 sata u cijeloj zemlji.

Dionice koje su obuhvaćene subotnjom zabranom su autoputevi i državni putevi sa pojačanim turističkim prometom. Većina njih su fragmenti poređani sjever-jug i tako vode prema planinama ili obali. Spisak takvih fragmenata objavljuje i ažurira svake godine BALM (kako se trenutno zove BAG), a najnoviji ovogodišnji propis o ovoj temi dostupan je na ovom linku . U istom dokumentu možete provjeriti listu zvaničnih izuzetaka od zabrane.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari