Nedjelja, 14 Jula, 2024
NaslovnicaZanimljivostiŽivka već 23. godine je ZA VOLANOM TERETNJAKA, a kada dođe kući...

Živka već 23. godine je ZA VOLANOM TERETNJAKA, a kada dođe kući brine o 4 djece

Živka Radovanović koja je kamionom prošla pola Evrope, a kad odloži ključeve stiže da bude uzorna supruga i majka četvoro djece, jedna je od tih žena lavica.

– Kamion vozim 23. godine, vozila sam po čitavoj Evropi, a sada posljednju godinu i po u ovoj firmi vozim kamion kipper. Ovo mi je nekako lakši posao, sve ranije što sam vozila bilo je mnogo teže, jer dok sam putovala Evropom, mora da se spava u kamionu. Sada mi je važno da sam u svojoj zemlji, mada, ko zna možda opet budem vozila za Evropu – rekla je za RINU ova posebna žena.

Radeći decenijama kao vozač kamiona Živka je je zavoljela svoj posao.

– Naravno, kada čovjek godinama radi i usavršava se na jednom poslu koji ga interesuje, on i zavoli, pa tako i ja radim ono što volim. Kolege su me prihvatile, naravno i ja njih poštujem i funkcionišemo kao porodica. U mom iskustvu višegodišnjeg vozača, naravno da je bilo i težih drumova, naime Španija je zemlja koja je negdje bila najizazovnija, prvenstveno zbog vrućine – pojasnila je Živka.

Živka ističe da ne bi trebalo da ima mjesta predrasudama, kao i podjelama na muške i ženske poslove.

– Ja sam dokaz da ne treba imati predrasude, sve se može stići uz dobru organizaciju, iako sam ja majka četvoro djece, svaka žena treba da radi posao koji voli. Ne treba da se plaši, recimo iz mog iskustva, lakše mi je da vozim kamion, nego auto, pa mislim da ne bi trebalo da ima podjela, kaže Živka.

Dakle, u svakom slučaju najvažnije je raditi posao koji volimo, jer ko ima tu privilegiju, taj čitav život odmara.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari