Znakovi ili navigacija: čemu vozač kamiona može vjerovati?

Objavljeno:

Često se dešavaju slučajevi kada su zahvaljujući navigaciji kamioni ostali zarobljeni u uskim ulicama. U gradu Etulain, provincija Navara, takva pojava nije neuobičajena. U zamku je upao i ukrajinski vozač, vjerujući navigaci.

Mještanima je dosta zaglavljivanja kamiona u Etulainu i na ulazu u grad postavili su znak: zabranjen je prolaz vozilima težim od 3,5 tone .

Ali postavljanje znakova nije pomoglo. Peti slučaj u Etulainu dogodio se sa ukrajinskim vozačem. Upravljajući kamionom transportnog preduzeća “Casanova” i noseći 22 tone rolni papira, upao je u zamku .

Rendžer je išao prema Gipuzkoi i, slijedeći upute GPS navigacije, nije vjerovao znakovima. Kao rezultat toga, zaglavio je na jednom od skretanja u gradu na šest sati .

Kamion je bilo moguće izvući samo uz pomoć teške dizalice . 63-godišnji vozač kažnjen je sa 200 evra .

  • Opasna krivina

Stanovnici koji žive u kući blizu opasnog skretanja uvijek su spremni da prime “goste”. Kamioni su se već četiri puta zaglavili u njegovoj blizini .

Agustin i Pilar ceo život žive u ovoj kući, piše portal forotransporteprofesional.es. No, problemi su počeli 2015. godine, kada je promijenjen smjer saobraćaja u gradu.  Vozila koja prolaze pored njihove kuće prinuđena su da skrenu oštro lijevo i uzbrdo kako bi izbjegli sudar sa nadolazećim saobraćajem.

Stanari kuće brinu za svoje unuke, koji se često igraju u dvorištu.


Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice